Odpalované věnečky

Voda 320 g Sůl Olej 100 g Mouka polohrubá 200 g Vejce 5 ks Krém: Mléko 800 ml Vanilkový puding 2 ks Máslo čerstvé 250 g Cukr krupice 180 g Postup: Do vařící vody s olejem a pár zrníčky soli zavaříme mouku. Rychle vařečkou umícháme nelepivé těsto bez hrudek syrové mouky, necháme mírně prochladnout do vlažna. Šlehacími metlami nadvakrát zapracujeme vejce. Sáčkem s ozdobnou špičkou stříkáme tvary na plech vymazaný 100% tukem. Pro jistotu si můžeme předznačit tvary skleničkou namočenou v hladké mouce. Před vložením do trouby plech mírně zkropíme vodou pro lepší nakypření. Vkládáme do silně předehřáté trouby. Pečeme při 230 C 10minut, snížíme na 175 a dopékáme dosucha a dozlatova asi 10 – 15 min. Po vychladnutí rozkrojíme a plníme. Krém: Mléko svaříme s pudinkem a cukrem, necháme pod pokličkou vystydnout na pokojovou teplotu a po částech zašleháváme do másla vyšlehaného. 20 – 24 věnečků, na 1 plech 12 ks, mini zákusků je asi 50 ks.


Autor:terana - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:24.4.2007
Shlédnutí:2580x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:PENTAX Optio 33L Expozice:1/60
Datum porízení:2007:04:25 14:20:35 Clona:f/4.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.