Grahamové bagety a tousťák

2dcl vody ve které necháme rozmočit krajíček chleba - asi 70 gr a pak vše vlijeme do pekárny i rozmočeným chlebem,1 dcl kefíru, 1/2dcl oleje, lžička medu, půl kostky droždí,120 gr grahamové mouky,30 gr pšen.otrub,30 gr hladké žitné mouky,250 gr hladké,100 gr polohrubé pšeničné mouky,2PL bramboráku v prášku,1 vejce / část rozšleh.vejce si ponecháme na potření povrchu těsta/1 KL prášku do pečiva, KL soli, drceného kmínu, fenyklu , anýzu - podle naší obliby..Necháme v pekárně vykynout ...z těsta jsem utvořila 4 bagety, každá o váze 160 gr a zbytek těsta jsem vyválela, složila na obdélník a dala do vymazané, hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy.Nechala jsem kynout asi 3/4 hodiny , pak pomašlovala zbytkem rozšl.vejce a pekla na 180-190 st.C - asi 30-35 minut


Autor:hekute - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:6.5.2011
Shlédnutí:895x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DSC-P73 Expozice:10/100
Datum porízení:2011:05:06 15:16:47 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:60/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.