Tiramisu po česku

ŘEZY A LÁ TIRAMISU SUROVINY: Piškot: 4 vejce, 20 dg cukru krupice, 1 šlehačka, 25 dg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 PL rumu. Poleva: 1 uvařená, silná, rozpustná káva /velký hrneček na čaj/ , 5 PL rumu. Krém: 2 šlehačky, ztužovač šlehačky, 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry. Kakao smíchané se skořicí na posyp. POSTUP: Vejce s cukrem a šlehačkou prošleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a rum, nalijeme na pekáč s vyšším okrajem, vymazaný a vysypaný kokosem, pečeme cca 20 minut na 180 st., Po vychladnutí uděláme koncem vařečky do piškotu díry pravidelně po celém povrchu a zalijeme vychladlým presem smíchaným s rumem, nebojte se , nerozmáčí se, pěkně celou celou plochu polévkovou lžící nebo malou naběračkou. Navrch dáme ušlehanou šlehačku, smíchanou se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem, posypeme kakaem se skořicí, nebo mletými oříšky. Vypadá obyčejně, ale chutná božsky, navíc je to jednoduché a rychlé. Dáme vychladit do lednice.


Autor:hračka.Lada. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:11.3.2011
Shlédnutí:1233x
Body:10.00
Kategorie:20
Fotoaparát:DMC-TZ3 Expozice:10/300
Datum porízení:2011:03:11 18:03:53 Clona:f/3.3
Ohnisková vzdálenost:46/10 ISO:1250

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.