recept je : http://www.magdalenka.cz/recepty/sladke/kanadske-rezy-nanaimo.html?l=l případně: Základní vrstva: • 250 g rozpuštěného másla • 1/4 hrnku cukru • 5 lžic kakaa • lžička vanilkového cukru • 1 vejce • 1 a 3/4 hrnku grahamových krekrů (piškotů, skořicových sušenek…apodobně) • 1 hrnek sušeného kokosu • 1 hrnek nasekaných ořechů Krémový střed: • 65 g změklého másla • 250 ml mléka nebo smetany • 1 balíček pudinkového prášku • 3/4 hrnku moučkového cukru Čoládové finále: • 200 g kvalitní hořké čokolády • 2 lžíce másla nebo ztuženého rostlinného tuku • 1. Rozpuštěné máslo, cukr, prosáté kakao, vanilku a vejce mícháme v parní lázni. V okamžiku, kdy směs získá krémovou konzistenci, hrnec odstavíme z plamene. • 2. Poté přidáme nadrcenou směs drobků z piškotů, sušenek a krekrů, strouhaný kokos a nasekané ořechy. Dobře promícháme a napěchujeme (čím tužší bude základní vrstva, tím lépe) do máslem dobře vymazané formy a uložíme do ledničky. • 3. Připravíme si prostřední vrstvu. Ve vodní lázni uvaříme hustý puding a přidáme máslo a cukr. Vmícháme a odstavíme. • 4. Nalijeme na spodní vrstvu a dáme chladit do ledničky alespoň na 30 minut. • 5. Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni, polevou potřeme vršek dezertu a uložíme do lednice. • 6. Po 20 minutách, kdy je čokoláda už tuhá, ale ještě ne uplně tvrdá, narýsujeme nožem linky, kudy pak budeme chtít vést řez při krájení. Čokoláda se pak později bude snadněji krájet a tolik se nám nebude lámat.
Autor: | minja - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 7.3.2011 | ||
Shlédnutí: | 1445x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty | ||
Fotoaparát: | K800i | Expozice: | 1/8 |
Datum porízení: | 2011:03:05 17:13:53 | Clona: | f/2.8 |
Ohnisková vzdálenost: | ISO: | 400 |