kanadský koláč Nanaimo

recept je : http://www.magdalenka.cz/recepty/sladke/kanadske-rezy-nanaimo.html?l=l případně: Základní vrstva: • 250 g rozpuštěného másla • 1/4 hrnku cukru • 5 lžic kakaa • lžička vanilkového cukru • 1 vejce • 1 a 3/4 hrnku grahamových krekrů (piškotů, skořicových sušenek…apodobně) • 1 hrnek sušeného kokosu • 1 hrnek nasekaných ořechů Krémový střed: • 65 g změklého másla • 250 ml mléka nebo smetany • 1 balíček pudinkového prášku • 3/4 hrnku moučkového cukru Čoládové finále: • 200 g kvalitní hořké čokolády • 2 lžíce másla nebo ztuženého rostlinného tuku
 • 1. Rozpuštěné máslo, cukr, prosáté kakao, vanilku a vejce mícháme v parní lázni. V okamžiku, kdy směs získá krémovou konzistenci, hrnec odstavíme z plamene. • 2. Poté přidáme nadrcenou směs drobků z piškotů, sušenek a krekrů, strouhaný kokos a nasekané ořechy. Dobře promícháme a napěchujeme (čím tužší bude základní vrstva, tím lépe) do máslem dobře vymazané formy a uložíme do ledničky.

 • 3. Připravíme si prostřední vrstvu. Ve vodní lázni uvaříme hustý puding a přidáme máslo a cukr. Vmícháme a odstavíme. • 4. Nalijeme na spodní vrstvu a dáme chladit do ledničky alespoň na 30 minut. • 5. 

Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni, polevou potřeme vršek dezertu a uložíme do lednice. • 6. Po 20 minutách, kdy je čokoláda už tuhá, ale ještě ne uplně tvrdá, narýsujeme nožem linky, kudy pak budeme chtít vést řez při krájení. Čokoláda se pak později bude snadněji krájet a tolik se nám nebude lámat.


Autor:minja - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:7.3.2011
Shlédnutí:1445x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:K800i Expozice:1/8
Datum porízení:2011:03:05 17:13:53 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost: ISO:400

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.