Lámankový celokváskový chléb

225g vody, 250g rozkvašeného žitného kvásku, 125g pohanky lámanky, 50g žitné chlebové mouky, 200g pšeničné chlebové mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1,5lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička třtinové melasy.

Do formy si dáme nejprve pohanku lámanku a zalijeme uvedeným množstvím vody, kterou ohřejeme, ale ne na bod varu, necháme asi 30 minut odstát, takže nám vychladne a změkne. Poté přidáme ostatní suroviny a pokračujeme běžným postupem.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:27.2.2011
Shlédnutí:876x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.