Bezlepkové lívance kynuté

20g kvasnic 40g cukru 300g Jizerky 500ml mléka citronová kůra,muškátový květ 20g másla 2 vejce špetka soli Asi polovinu mléka trochu zahřejeme,aby bylo vlahé,přidáme do něj lžičku cukru a rozdrobíme kvasnice.Necháme kynout v nádobě přikryté utěrkou.Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.Odvážíme si ostatní suroviny,přidáme vzeslý kvásek a vlahý tuk.Dobře zamícháme(můžeme i krátce rozšlehat).celou nádobu s těstem opět přikryjeme a necháme kynout na teplém místě.Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem,můžeme začít lívance péci.Já sypala skoř.cukrem a polévala žahourem z jahod....


Autor:sonetaj - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:24.2.2011
Shlédnutí:2690x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:SAMSUNG ES55,ES57 / VLUU Expozice:1/45
Datum porízení:2011:02:24 18:44:57 Clona:f/3.2
Ohnisková vzdálenost:63/10 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.