20g kvasnic 40g cukru 300g Jizerky 500ml mléka citronová kůra,muškátový květ 20g másla 2 vejce špetka soli Asi polovinu mléka trochu zahřejeme,aby bylo vlahé,přidáme do něj lžičku cukru a rozdrobíme kvasnice.Necháme kynout v nádobě přikryté utěrkou.Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.Odvážíme si ostatní suroviny,přidáme vzeslý kvásek a vlahý tuk.Dobře zamícháme(můžeme i krátce rozšlehat).celou nádobu s těstem opět přikryjeme a necháme kynout na teplém místě.Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem,můžeme začít lívance péci.Já sypala skoř.cukrem a polévala žahourem z jahod....
Autor: | sonetaj - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 24.2.2011 | ||
Shlédnutí: | 2690x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty | ||
Fotoaparát: | SAMSUNG ES55,ES57 / VLUU | Expozice: | 1/45 |
Datum porízení: | 2011:02:24 18:44:57 | Clona: | f/3.2 |
Ohnisková vzdálenost: | 63/10 | ISO: | 200 |