Tempeh se žampiony - zapečený s polentou

Polenta, voda, tempeh (marinovaný), žampiony, jarní cibulka, hrstička zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), tamari, koření, olivový olej,
strouhaný nízkotučný sýr.

Polenta připravena dle návodu, poté vylita na prkénko a nechána vychladnout. Po vychladnutí vykrájeny tvary dle zapékacích mističek, já jsem vykrájela nahoru vždy dvě slzičky a dospodu dva čtverce. Vykrájenou polentu jsem opekla na sucho na crispu. Na pánev jsem dala 1/2 lžičky olivového oleje a na ní orestovala nakrájený tempeh, žampiony, jarní cibulku a zeleninu, dochutila kořením a tamari. Na dno zapékacích mističek jsem dala opečenou polentu, na to směs s tempehem, navrch opět polentu, posypala sýrem a navrch troškou jarní cibulka, dala na 5 minut pod gril zapéct.

Podávala jsem s domácím pickles (nakvašená zelenina). Výborný obídek, všem nám moc chutnal. Za nápad na takovéto využití polenty děkuji Ninicka.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:16.2.2011
Shlédnutí:1661x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.