Testovací chlebík - 1562.úplně obyčejný celokváskový chléb od kolobezka1.

Tekutina:
- syrovátka (rozmíchána voda se sušenou)
Mouka:
- pšeničná celozrnná použita Křemežská (hrubě mletá)
- pšeničná chlebová použita Biomlýn (místo hladké mouky, tu nepoužívám)

Těsto umícháno v pekárně, necháno míchat 5 minut, poté pekárna vypnuta a těsto necháno oddychnout 1 hodinu. Těsto zformováno a dáno kynout do ošatky, kynulo 2,15 hod. Naříznuto 4x (bohužel jsem nenařízla hlouběji) a pečeno v troubě horní a dolní ohřev nejdříve na 230 stupňů 10 minut a potom na 180 stupňů 45 minut.

krájela jsem ještě vlažný, je výborný a hoodne celozrnny :))


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:18.1.2011
Shlédnutí:1119x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.