1 větší cibule, 1 lžička olivového oleje, 1/2 kg mletého libového masa (správně má být hovězí, nejlépe je namleté doma), fazole, cizrna, kukuřice, 400 ml rajčatového pyré (já používám Valfruta), 3 lžíce ostrého kečupu, 80-100 ml vody, mletý pepř, směs sušených bylinek, uzená paprika mletá, směs koření aglio peperoncini (ale můžete použít připravenou směs na con carne, nebo jakékoliv koření dle své chuti)
Fazole a cizrnu si přes noc namočíme do vody, ráno slijeme a propláchneme. Cibulku si orestujeme na lžičce olivového oleje, když je zlatá tak na ní přidáme mleté maso a necháme minutku zatáhnout. Poté všechny uvedené suroviny dáme do pomalého hrnce, pořádně promícháme a dáme pomalit. Pomalila jsem v hrnci Kenwood 6,5l na high 3 hodiny.
voňavé, dobré, podáváme s rýži nebo chlebem, já dávám o dost více té směsky fazolek s cizrnou a kukuřičkou než masa, jinak dá se toto připravit i bez masa a je to také výborné :))
Ja jsem delala polovicni davku dneska :) na foto chlapska porce :))
Autor: | Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 18.1.2011 | ||
Shlédnutí: | 2238x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty |