Kuřecí nudličky s cizrnou z pomalého hrnce

1 střední cibule, 1 lžička olivového oleje, 3 kuřecí prsa, asi 250g cizrny, 1 lžička tamari (kvalitní a zdravější sójová omáčka ze zdravušky), koření dle chuti, asi 150 ml vody, asi 3 lžíce sojové smetany, 1/2 lžičky solamylu

Cizrnu si namočíme 12-24 hodin předem. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Cibulku nakrájíme na drobno a dozlatova orestujeme na olivovém oleji. Do pomalého hrnce dáme připravenou cibulku, kuřecí nudličky, cizrnu, přidáme tamari, koření (u mě Nasi goreng, troška kurkumy, troška chilli pikant), zalijeme vodou a dáme pomalit. Asi 20 minut před koncem zahustíme sojovou smetanou smíchanou se solamylem, pořádně promícháme, případně ještě dochutíme a necháme dodělat. Pomalila jsem celkem 3 hodiny na high v hrnci Kenwood 6,5l.

Podávala jsem s rýží, ale je to výborné i s kuskusem, bulgurem, těstovinama.

Opět něco trochu zdravějšího, přitom výborného (tedy vsichni si mlaskali), jemného a voňavého :))


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:14.1.2011
Shlédnutí:2495x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.