Boršč - v PH

Tak ho vaří můj syn a je výýýýýbornýýýý Recept: Hovězí maso 300-500 gr, vepřová plec 300- 500 gr,větší libová klobása, dvě hovězí kosti,500 gr hlávk.zelí, 250 gr očištěné řepy, 200 gr steril.řepy bez nálevu,1 středně velká cibule,1 větší mrkev, 1 petržel.kořen,čtvrt celeru, dvě střední brambory, 3 stroužky česneku,2 KL soli, pepř mletý, 10-15 kuliček pepř celý, 5-7 kuliček nové koření,4 bobk.listy,2PL cukru, 2 kostky masoxu,1KL vegety.140 gr.rajského protlaku,2PL kečupu,ocet dle chuti,na zahuštění 2PL hl.mouky / není nutná/. POSTUP: Maso, zeleninu, oloup.brambory nakrájíme na kostky, hlávk.zelí na nudličky, česnek prolisujeme,ze steril.řepy oddělíme polovinu, a vše včetně koření dáme do pomaláče, přilijeme asi 2- 3 dcl vody-tak,aby zelenina byla mírně nad hladinou / ocet přidávám ke konci a mouku s vodou taktéž.. /a dáme pomalit na LOW asi na 6 hod. Část červené sterilované řepy, kterou dáváme hned na začátku,zapřičiní díky své kyselosti to, že se nám zelenina ani brambory NEROZVAŘÍ a zůstanou pevné.Po 6 hod.přepnu na HIGH,přileji 0,5 l vroucí vody, přidám ve vodě rozkvedlanou mouku,zbytek steril.řepy,dochutím a nechám provařit asi 30 minut.Jako příloha se hodí tmavý chléb.Až na talíř přidám na povrch polévky lžíci kysané smetany a přeji dobré chuti...Je " očeň charašo"


Autor:hekute - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:10.1.2011
Shlédnutí:960x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:A850 Expozice:10/700
Datum porízení:2010:05:16 11:05:05 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:610/100 ISO:400

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.