1577 - Karlovarské rohlíky

Z pravého plundrového těsta, jehož příprava je sice časově náročná ovšem rohlíčky se jen rozplynou.. Recept přikládám: Potřebujeme:0,5kg hladké mouky,200 gr másla / nebo napůl s Herou/,100 gr cukru, půl káv.lžičky soli, 1-1,2 dcl mléka, 1 vejce a 1 žloutek,20 gr droždí.. V pekárně na program těsto necháme vypracovat nejprve těsto tukové/ stačí 10-15 minut/- a to se skládá z 150 gr hladké mouky a 200 gr tuku/-Tukové těsto pomocí stěrky z pekárny vytáhneme,utvoříme plochý čtverec asi 10x10 cm a dáme na chvíli do chladničky...Formu v pekárně použijeme bez umývání na zadělání těsta druhého - které je tedy z 350 gr hladké mouky, cukru , mléka, droždí a rozlšlehaného vejce se žloutkem.Toto na program těsto - necháme vypracovat a vykynout v pekárně..Po vykynutí - těsto rozválíme na obdélník, jen na takovou velikost , abychom do něj vložili těsto tukové a těsto přehnuli.Okraje přimáčkneme k sobě,těsto lehce rozválíme a přeložíme na třikrát,pak ještě jednou rozválíme , přeložíme na třikrát a necháme půl hodiny odpočinout.Poté celý postup zopakujeme...nechám další půl hodinu odpočinout.Pak už s těstem můžeme pracovat.Rozválíme a motáme rohlíky , šátečky, záviny apod.Těsta z této dávky jsem měla 1.10 a rohlíků 15ks.Potíráme před pečením sl.smetanou, mlékem nebo vodou, pečeme téměř na 200st.C asi 20 minut.


Autor:hekute - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:6.1.2011
Shlédnutí:1618x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DSC-P73 Expozice:10/400
Datum porízení:2011:01:06 17:05:48 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:60/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.