Chlieb v rímskom hrnci

4. pokus vyšiel podľa mojich predstáv. Chlieb je celokváskový, kvások: 2 lyžice materského kvásku predkvasené s žitnou tmavou chlebovou múkou (asi 5 lyžíc) a vodou do konzistencie hustej kaše. Kvások kysol asi 8 hod (kým sa navrchu nerobia bublinky). Cesto: kvások + 1,5 dl jogurtu + 1,5 dl vody + 2 lyžice olivového oleja + 1 lyžica trstinového cukru + 2,5 lyžičky soli + + lyžička drvenej rasce + cca 750 g múky - pšeničná celozrnná hladká, chlebová a obyč. hladká približne v rovnakých pomeroch. Cesto v DP, potom vytvarovaný bochník, kysol v rímskom hrnci (vymazaný troškou masti) cca 3,5 hod, zakrytý len utierkou. Pečený od studeného štartu v zakrytom rimáku 75 min na 190 stupňov, dopečený odokrytý na 250 stupňov 2 minúty (rošt zdvihnutý do strednej polohy).


Autor:LuckyL - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:29.12.2010
Shlédnutí:1150x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.