Pikantní kuřecí stehna z pomalého hrnce

Oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky a poskládáme na dno pomalého hrnce, podlijeme 1 lžící vody, posypeme troškou pikatního koření (u mě pařížský pepř). Kuřecí stehna opáchneme, kůži 3x nařízneme a poskládáme na brambory, také lehce okořeníme stejným kořením.
Na pánvi si orestujeme 2 střední cibule nakrájené na větší kostičky, když začne zlátnout přidáme půlku pikantní maďarské klobásy nakrájenou také na kostičky a chvilku restujeme, nakonec přidáme 4 stroužky česneku nakrájené také na kostičky, promícháme a vypneme. Připravenou směsí zasypeme stehna a brambory připravené v pomalém hrnci.
Dáme pomalit na 3-3,5 hodiny na high, hrnec Kenwood 6,5l.

Pokud nechceme pikantní, tak použijeme jiné koření dle naší chuti. U nás nesolíme, takže si brambory a maso případně lehce posolte.

Masíčko měkkoučké, obídek úžasně voňavý a chutnal :) Přeji dobrou chuť.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:22.12.2010
Shlédnutí:2755x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.