Testovací chlebík č.2 aneb 1562. Úplně obyčejný

Kvásek: 100g celozrnná žitná + 100g voda
Předmočená mouka: 100g celozrnná pšeničná + 100g voda + 1 lžička soli

Těsto:
100g bílá hladká + 200g chlebová pšeničná + 80g voda
olej, cukr, kmín

Poznámky:
Tento chléb, který prošel celým programem těsto, nakynul celkově více a byl pórovitější než chléb,
který byl v pekárně jen prohnětený. Je možné, že "jenom hnětení" bude vhodnější až pro chleby s 30% a více
předkvašené mouky, ale to musím ještě prozkoušet.
Celozrnnou mouku jsem předmáčela, protože mám teď hruběji mletou (Křemežskou)


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:21.12.2010
Shlédnutí:1506x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:
Datum porízení:2010:12:21 20:24:56 Clona:
Ohnisková vzdálenost: ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.