Mexický guláš z pomalého hrnce

Tmavé fazole si večer namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat (já používám dva druhy červené a modré namixované).

Do pomalého hrnce si dáme scezené nabobtnané fazole, hovězí maso nakrájené na kostičky (může být i vepřové), orestovanou cibulku, lžíci sojové omáčky, jedno rajčatové pyré (já používám Valfrutta), pokud solíte tak trošku soli, mletý pepř, mletý bobkový list, mleté nové koření, uzenou mletou papriku (případně obyčejnou), pikantní koření či pár kapek tabasca (tento guláš má být lehce pikantní, ale záleží na naší chuti jak moc si ho okořeníme), zalijeme vodou do výše všech surovin a vše pořádně promícháme. Dáme pomalit na high asi 4,5 hodiny (záleží na měkkosti masa), 20 minut před koncem promícháme, trošku zahustíme a necháme dodělat.


Podáváme s rýží nebo knedlíkem, guláš ozdobíme čerstvou cibulkou a strouhaným sýrem :) dobrou chuť :))


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:16.12.2010
Shlédnutí:2726x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u770SW,S770SW Expozice:1/10
Datum porízení:2010:12:16 13:48:13 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:913/100 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.