Milé čtenářky, milé Dámy,
nadešel čas, abychom vás informovali o plánovaném uzavření diskusního fóra na diskuse.dama.cz včetně všech jeho podstránek a uživatelských účtů. Pokud nechcete přijít o obsah, který jste zde uveřejnily, prosíme, abyste si jej stáhly. Děkujeme za vaši přízeň a doufáme, že nám ji i nadále zachováte na webu dama.cz, kde budete moci po uzavření fóra diskutovat pod články bez nutnosti přihlašování do účtu.

Děkujeme za pochopení,
vaše redakce.

Ke kafíčku

Alžírský krém, šlehačka, poleva ganache.Korpus harlekýn. Recept korpus harlekýn 6 žloutků,200 g krystalového cukru,4 lžíce kakaa (vrchovaté),8 lžíc vlažné vody,80 g polohrubé mouky,6 bílků – sníh Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přiléváme vodu. Mouku smícháme s kakaem a prosátou ji vmícháme do žloutkové směsi. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Peču v horkovzdušné troubě při 180-200 stupních Celsia cca 15-20 minut. Dort jsem 2X rozkrojila a potřela alžírským kréme, šlehačkou. Dala na to další korpus a opět promazala. alžírský krém: 2 - 3 lžíce polohrubé mouky 200 ml mléka 50 g 100% tuku A dále: 2 vrchovaté lžíce instantní kávy (případně lze kombinovat instantní kávu s práškovým cappuccinem) 1 kávová lžička mleté nevařené kávy 1 a půl másla (375 g) moučkový cukr podle chuti (cca 150 g) asi 1 dcl vaječného likéru Z mléka, mouky a instantní kávy uvaříme moučnou kaši, zahorka vmícháme tuk a necháme nejlépe přikryté potravinovou fólií vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem do husté pěny, pomalu po částech do něho zašleháme vychladlou kaši a vmícháme mletou kávu. Do takto připraveného krému pomaloučku tenkým praménkem přiléváme vaječný likér a stále šleháme. Pokud by se náhodou stalo, že se krém srazí, dáme jej na několik sekund do mikrovlnky přihřát a vyšleháme znovu. Ganaqche: 250 ml šlehačky 200 g nadrobno nasekané kvalitní čokolády Šlehačku přivedeme k varu. Odstavíme a přidáme čokoládu. Čokoládu rozmíchám až je hmota hladká. Nechám vychladit, aby hmota byla tuhá natolik, aby z dortu nestékala a dortík poleju.


Autor:mivi - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:28.11.2010
Shlédnutí:1092x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Dorty
Fotoaparát:DMC-LS3 Expozice:10/300
Datum porízení:2010:11:28 16:27:41 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.