1558 Celokváskový chlebík z kvásku nakrmeného hladkou moukou

Kvásek jsem použila 60 g žitného (mateřského) - do něj přidala 100 g vody a 100 g hladké bílé mouky. Nechala vykvasit (až nabyl dvojnásobku svého objemu), nalila do pekárny, pak do něj přidala 330 ml vody, 100 g grahamové mouky, 200 g hladké chlebové mouky, 100 g mouky na domácí chléb (žitná mouka chlebová + pšeničná mouka chlebová), 100 g hladké bílé mouky, 2 lžičky medu, 2 lžičky soli, chlebové koření, lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce oleje. Těsto jsem v pekárně nechala jen umíchat, pak nechala 30 minut odpočinout, pak vyndala, vytvarovala bochník, přendala do římského hrnce a nechala v něm vykynout 5 hodin (bez víka - zavřené v troubě), pak zavřela nasáklým víkem a upekla. Jen bych chtěla ještě dodat, že doba kynutí - i doba kvašení kvásku se může lišit. Záleží, jak má kdo kvásek silný! Komu netěsní trouba, musí zakrýt těsto utěrkou nebo fólií aby neokoralo.


Autor:kucharinecka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:16.11.2010
Shlédnutí:829x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:X-2,C-50Z Expozice:1/30
Datum porízení:2010:11:16 22:46:40 Clona:f/8.0
Ohnisková vzdálenost:780/100 ISO:160

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.