1523. Celožitný celokváskový...krok za krokem...

Základní recept z 800g mouky (množství pro 2 formy o objemu 1500ml), hydratace 86%, předkvašená mouka 15%

Časový rozvrh:
0:00 Smíchání všech surovin vč. soli
1:00 Přendání do vymazaných a hrubě mletýma vločkama vysypaných forem
6:00 Pečení na studený start 20min 22O°C + 40min 200°C (posledních 10 minut bez formy)

Pár typů:
- Poměry jsou vhodné pro chlebovou mouku "předměřickou" nebo "biomlýn", nedoporučuji značku "penam"
- Péct na horní / dolní pečení, ne horkovzduch - ten hodně vysušuje a kůrka je zašedlá
- Krájet nejdříve po 24 hodinách, ale o to déle vydrží chlebík jako čerstvý
- Chuť zvýrazní přídavek rozmočeného krajíce staršího chleba - zde 40g chleba a přidáno 20g vody

Recept v databázi ZDE


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:13.11.2010
Shlédnutí:1463x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.