Kvásek: 10g kvásku, 48g vody, 60g žitné chlebové mouky, vykvasit
Těsto: celý kvásek, 300g vody, 2 lžičky medu, 340g žitné chlebové mouky, kmín / chlebové koření
Smíchat, nechat 1 hodinu odpočívat, přidat 1 lžičku soli, nechat 30-60minut odpočinout.
Pak namočenýma rukama vytvarovat do formy. Při kynutí pokrýt pomaštěnou fólií.
Tentokrát jsem měla v kuchyni teplo, takže chlebík byl nakynutý za 5 hodiny od prvního smíchání
a šel do vyhřáté trouby.
Recept v databázi ZDE
Autor: | kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 31.10.2010 | ||
Shlédnutí: | 1214x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty | ||
Fotoaparát: | DMC-LS80 | Expozice: | 10/130 |
Datum porízení: | 2010:10:31 16:29:24 | Clona: | f/5.1 |
Ohnisková vzdálenost: | 165/10 | ISO: | 200 |