Nedělní hovězí z pomalého hrnce

Hovězí v celku opláchneme a celé okořeníme a osolíme (zde Aglio od Antonína). 1 velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky a oddělíme od sebe jednotlivé vrstvy, oloupeme stroužky česneku z 1 celé paličky a necháme je v celku, 3 velké mrkve oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V odměrce si smícháme cca 50 ml rajčatového pyré (případně kečupu), cca 100 ml červeného vína, cca 200 ml vody, přidáme stejné koření jako jsme dali na maso a případně ještě sůl. Do pomalého hrnce dáme připravenou cibuli, česnek, mrkev, zalijeme připravenou směsí a promícháme, odhrneme po obvodu a doprostřed hrnce položíme připravené maso. Dáme pomalit, půl hodinky před koncem vyjmeme maso, omáčku trošku zahustíme a maso vrátíme. Pomalila jsem v hrnci Kenwood 6,5l na high 4,5 hodiny.

dobu pomalení si musíme upravit podle měkkosti masa, množství tekutin podle toho kolik chceme omáčky a kolik porcí děláme. Jinak u nás nesolíme, takže vše jen ochuceno kořením a samotnou chutí surovin, super.

chtěla jsem dnes dělat lepší oběd pro maminu a návštěvu, měla jsem vyndané hovězí a vymyslela z něj tohle, všichni vymetli talíře a mlaskali si, tak jsem ráda, všem přeji dobrou chuť :)


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:31.10.2010
Shlédnutí:2327x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u770SW,S770SW Expozice:1/30
Datum porízení:2010:10:31 14:04:23 Clona:f/6.3
Ohnisková vzdálenost:670/100 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.