1519.Řepánky

Náplň: 1 cukrovka (očištěná, oloupaná a najemno nastrouhaná vážila bez pár gramů 1 kg), 200 g mletého máku, 3 rozdrcené hřebíčky, 1/2 lžičky mleté skořice, 50 g másla, přiměřeně mléka Postup: a) Klasicky: cukrovku podusíme na másle s troškou vody na podlití, když je měkká, přidáme mák, koření a podle potřeby i mléko a dusíme až je měkký i mák a nádivka hustá. b) Pro lenochy jako já: cukrovku, máslo a maličko vody dáme do pekárny, spustíme program marmeláda a necháme celý proběhnout. Potom přidáme mák a koření a spustíme program znovu. Teď už musíme průběžně nahlížet a dle potřeby dolévat mléko. Necháme znovu proběhnout celý program. Hlavně se nelekněte, když cukrovka během dušení zčerná. Je to prý normální. Toto množství náplně stačí asi na 2 - 3 dávky níže uvedeného těsta. Zbylou náplň lze uchovat pár dní v lednici nebo zamrazit a použít později. Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, špetka soli, 50 g másla, 50 g sádla (oboje rozpuštěné), 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 500 g hladké mouky, 1/3 kostky droždí Těsto rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme něco jako buchtu a rozložíme na plech tak, aby měly kolem dost místa, necháme nakynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme v předehřáté troubě na 180°. Nebo můžeme upéct i jako klasické buchty a místo vajíčkem potírat olejem, aby se neslepily.


Autor:Kida1 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:28.10.2010
Shlédnutí:850x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-TZ1 Expozice:10/200
Datum porízení:2010:10:28 18:30:33 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:52/10 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.