Srolovaná kýta z pomalého hrnce

Vepřovou kýtu v celku (já měla nízkou, ale pěkný velký plát) si nařízneme abychom získali pěkný plát, pomažeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou, plátky herkulesu nebo nějakého pikantního salámu, nebo můžeme salám úplně vynechat a srolujeme jako roládu, zpevníme provázkem. Do pomalého hrnce dáme lžičku másla, lžíci vody, připravenou kýtu a celé brambory ve slupce, které řádně omyjeme kartáčkem. Vše posypeme kořením dle chuti a dáme pomalit. Pomalila jsem 4 hodiny na high v hrnci Kenwood 6,5 litru. Brambory jsem nařízla až na talíři.

masíčko bylo měkkoučké a šťavnaté, já jsem vůbec nic nesolila, herkules pustil dost soli do masa, ale u nás nesolíme vůbec nebo jen minimálně

byla to mňamka, přeji dobrou chuť všem :))


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:19.10.2010
Shlédnutí:2665x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.