Vepřovou kýtu v celku (já měla nízkou, ale pěkný velký plát) si nařízneme abychom získali pěkný plát, pomažeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou, plátky herkulesu nebo nějakého pikantního salámu, nebo můžeme salám úplně vynechat a srolujeme jako roládu, zpevníme provázkem. Do pomalého hrnce dáme lžičku másla, lžíci vody, připravenou kýtu a celé brambory ve slupce, které řádně omyjeme kartáčkem. Vše posypeme kořením dle chuti a dáme pomalit. Pomalila jsem 4 hodiny na high v hrnci Kenwood 6,5 litru. Brambory jsem nařízla až na talíři.
masíčko bylo měkkoučké a šťavnaté, já jsem vůbec nic nesolila, herkules pustil dost soli do masa, ale u nás nesolíme vůbec nebo jen minimálně
byla to mňamka, přeji dobrou chuť všem :))
Autor: | Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 19.10.2010 | ||
Shlédnutí: | 2665x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty |