č.1516 Kaiserky

Recept: 260 ml vlažné vody, 40g rozpuštěného másla, 1 kávová lžička Sladěnky (možno nahradit medem), 10g soli, 500g hladké mouky, 2 kávové lžičky škrobu (maizena), 14g droždí, posypat trošičku cukrem. Postup: Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny. Pustíme program těsto. Po prohnětení necháme v pekárně jen 5 minut. Poté těsto vyjmeme a navážíme po cca 60g. Uděláme kuličky a necháme odstát cca 15 minut. Poté orazíme raznicí a obrátíme oraženým dolů. Plech vložíme do lehounce teplé trouby zároveň v kastrůlkem do kterého nalijeme vroucí vodu. Necháme kynout cca 20 minut. Pak vyjmeme, troubu rozpálíme na 220-230°C. Kaiserky otočíme, pomažeme bílkem a posypeme semínky. Pečeme cca 12 minut. Jsou nádherně nadýchané, chuťově jemné. Těsto nádherně kynulo a ušetřila jsem spoustu času.


Autor:Ivča69 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:18.10.2010
Shlédnutí:1851x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-TZ5 Expozice:10/300
Datum porízení:2010:10:18 20:20:15 Clona:f/3.3
Ohnisková vzdálenost:47/10 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.