Recept: 260 ml vlažné vody, 40g rozpuštěného másla, 1 kávová lžička Sladěnky (možno nahradit medem), 10g soli, 500g hladké mouky, 2 kávové lžičky škrobu (maizena), 14g droždí, posypat trošičku cukrem. Postup: Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny. Pustíme program těsto. Po prohnětení necháme v pekárně jen 5 minut. Poté těsto vyjmeme a navážíme po cca 60g. Uděláme kuličky a necháme odstát cca 15 minut. Poté orazíme raznicí a obrátíme oraženým dolů. Plech vložíme do lehounce teplé trouby zároveň v kastrůlkem do kterého nalijeme vroucí vodu. Necháme kynout cca 20 minut. Pak vyjmeme, troubu rozpálíme na 220-230°C. Kaiserky otočíme, pomažeme bílkem a posypeme semínky. Pečeme cca 12 minut. Jsou nádherně nadýchané, chuťově jemné. Těsto nádherně kynulo a ušetřila jsem spoustu času.
Autor: | Ivča69 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 18.10.2010 | ||
Shlédnutí: | 1851x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty | ||
Fotoaparát: | DMC-TZ5 | Expozice: | 10/300 |
Datum porízení: | 2010:10:18 20:20:15 | Clona: | f/3.3 |
Ohnisková vzdálenost: | 47/10 | ISO: | 200 |