Šunkové rolky s křenem v zeleninovém aspiku

Suroviny (do srnčího hřbetu): 12plátků šunky, 1pomazánk. máslo (bez příchutě), křen (já měla domácí). Máslo ochutit křenem podle chuti a náplní naplnit šunku. (Kdo chce náplň pevnější, tak přidat trošku želatiny nahřáté ve vodě) Nakrájím na kostičky 3 vařená vejce, přidám 2 ster.okurky, dala jsem i pár ředkviček (4-5ks), malou konzervu Bonduelle - mexico směs (hrášek, kukuřice, kapie). Přidám trošku pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice. Směs se zamíchá a zaleje se nálevem. Nálev: 3 dcl nálevu z okurek (nejlepší od Znojmia nebo Hamé), přidat 1 dcl vody a 1 lžičku cukru. Dát do hrnce a v tomto nálevu nechat nabobtnat celý sáček želatiny. Poté mírně nahřát, až se želatina rozpustí - NEVAŘIT! Nálevem zalít zeleninovou směs a promíchat. Srnčí hřbet vystlat potr. fólií, dát na dno nálev se zeleninou, do toho naskládat šunkové rolky, samozřejmě prolévat nálevem. Nakonec hřbetem opatrně potřepat, aby vyběhly bublinky vzduchu. Přikrýt potr. fólií a nechat ztuhnout (nejlépe do druhého dne) a pak vyklopit. DOBROU CHUŤ!


Autor:floowy - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:7.10.2010
Shlédnutí:3750x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:D595Z,C500Z Expozice:10/300
Datum porízení:2010:10:07 10:48:19 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:63/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.