1562. Úplně obyčejný kváskový

To je takový běžný každodenní chléb, když nemám příležitost nebo chuť něco vymýšlet:

Kvásek:
20g "mateřského kvásku" z lednice
80g vody
100g žitné celozrnné mouky (ale někdy dávám i žitnou chlebovou)

Smíchat a nechat 8-12 hodin vykvasit

Těsto:
180g čertsvého kvásku
260g vody (ale tady bylo 100g z toho sójového mléka)
1-2 lžíce olivového oleje
1-2 lžičky medu, melasy nebo nerafinovaného cukru
200g celozrnné pšeničné mouky
200g hladké bílé mouky
1 lžička koření - kmín nebo chlebové
1 lžička soli

Poznámka: při použití mléka je možné vynechat olej, a pokud je přislazené, tak i med.
Celozrnná mouka, pro začátečníky a odpůrce celozrnného, je nevhodnější asi od fy Probio
Bílou mouka lze posílit 1/8 lžičky vitaminu C)

Nechat kynout na lince cca 3-4 hodiny a pak přes noc v lednici. Zlehka zformovat do ošatky a kynout v teple cca 1 1/2 hodiny.

Recept v databázi na dáma.cz ZDE


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:5.10.2010
Shlédnutí:1541x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.