Kuřecí paella a žampionová polévka

Žampionová polévka: Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme žampiony na plátky. Dusíme až změknou. Potom zalijeme vroucí vodou a přidáme kostku bujónu. Povaříme. Zahustíme jíškou a přilijeme jednu smetanu. Dochutíme solí, bílým pepřem a podravkou, před podáváním přidáme nasekanou petrželku.. Rychlé, nenáročné a výborné. Kuřecí paella pro ty co nejí mořské plody :-): Na pánvi opečeme kuřecí prsa, dochutíme je solí a bílým pepřem. Vedle si uvaříme 2 sáčky rýže v zeleninovém vývaru (klidně i z kostky), nejlepší je parbolka. V hluboké pánvi (používám wok) postupně smažíme na trošce olivového oleje cibuli a 3 stroužky česneku na kostičky, 2 barevné papriky na kostičky, půl svazku jarní cibulky nakrájené na kolečka, rajčata na kousky. Smažíme - dusíme až zelenina změkne. Potom zaprášíme kořením na paellu (já používám od Antonína, je vynikající), přisypeme mražený hrášek, osmažené kousky kuřecích prsou, promícháme. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, dosolíme, pokud je potřeba. Pokud nemáte koření na paellu, lze nahradit kurkumou, pepřem a paprikou. Nedávejte kari! Neuvádím množství surovin, zeleniny i masa si každý může dát podle svého jak má rád. Možná obměna: rýži můžete nahradit těstovinami, či kuskusem.


Autor:Ivča69 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:28.9.2010
Shlédnutí:969x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:7.40 Expozice:
Datum porízení:2010:09:28 15:34:32 Clona:
Ohnisková vzdálenost: ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.