Vepřové koleno z pomalého hrnce

Na dno pomalého hrnce jsem dala trošku vody, jednu jarní cibulku na krájenou na větší kousky, celé stroužky česneku z jedné celé paličky, potom jsem vložila vepřové koleno, které jsem mírně posolila, pokmínovala, jemně okořenila mletým pepřem, kurkumou a zázvorem. Přidala jsem kousek uzené pečeně a dala pomalit na low přes noc, dělalo se asi 8,30 hod. Masíčko bylo úžasně měkkoučké a šlo samo od kosti, nebylo vysušené a krásně pustilo vše, takže nebylo mastné.

na fotce chlapská velká porce masa :)) já jsem si dala kousíček masa a hromadu salátu, kdy jsem podávala jen se salátem a všem moc chutnalo :))

salát jsem dělala další z našich oblíbených: do misky nakrájíme na kousky zeleninu jakou máme rádi, zde to byla jedna jarní cibulka, salátová okurka, červená a žlutá malá rajčátka, ředkvičky, pak přidána lžička koření Salát pikant od Antonína, zakápnuto troškou citronové šťávy a kapkou olivového oleje. Vše pořádně promíchat a dát na půl hodinky do lednice proležet. Rukolu si pořádně propláchneme a dáme okapat (těsně před podáváním, aby zůstala křupavá), dáme ji na talíř a uděláme z ní takové hnízdo, na ní dáme připravenou zeleninovou směs a zalijeme dresingem, já jsem tentokrát vyzkoušela kupovaný od Lučiny - jogurt s tvarohem, je bez majonézy a skoro bez tuku a poté zaprášila bylinkama.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:22.9.2010
Shlédnutí:2985x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:N97 mini Expozice:30000/1000
Datum porízení:2010:09:22 11:53:24 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:52/10 ISO:115

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.