Pletýnky a Albertky

Kvásek: 1 kostičku droždí, 1 lžička cukru krupice, 1 jednu lžíci mouky.Těsto: 3 hrnečky polohrubé mouky, 1 ½ mokka lžičky soli, 1 vejce, 1 lžíci másla, 1 lžíci slunečnicového oleje, ½ hrnku mléka, ½ hrnku vody, hladká mouka na vál. Vejce na potření, posypeme mákem, sezamovým semínkem nebo kmínem. Postup: Ze všeho nejdříve si musíme připravit kvásek. Ohřejeme mléko s vodou, aby bylo vlažné. Do misky nalijeme půlku mléka s vodou. Přidáme droždí, cukr a jednu lžíci mouky. Zbylou mouku prosijeme osolíme, přidáme vejce, vykynutý kvásek, který jsme si na začátku receptu připravili, dále zbylé mléko s vodou a vlažné rozpuštěné máslo a olejem. Všechno promísíme a vypracujeme těsto. To by mělo být tužší. Uhnětené těsto přikryjeme utěrkou a necháme hezky vykynout.Z těsta uděláme válec, ten rozkrojíme na půlku, z kazdé půlky uděláme 5 dílků. Z každého dílku uděláme ještě tři a upleteme pletýnky. Albertky uděláme tak že si vyválíme z jednoho dílku malinký váleček uděláme uzlík, spodní díl válečku zastrčíme pod uzlík a druhý díl válečku dáme nahoru a zamáčkneme prstem. Potřeme vejcem posypeme mákem, sezamem nebo kmínem. Pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě nastavené na 200°.


Autor:alena62 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:15.9.2010
Shlédnutí:971x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DSC-H2 Expozice:10/400
Datum porízení:2010:09:15 13:08:48 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:60/10 ISO:80

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.