zelňák 1503

Kysané zelí - množství z jedné zavařovací sklenice, vodu slijeme, zelí pokrájíme na menší kousky. Do pekárny: 250ml mléka, 100ml oleje, 1 vejce, 2 lžičky soli, 350g polohrubé mouky, pokrájené zelí, 1/2 kostky (21g) čerstvého droždí, posypat trošku cukrem, program Těsto. (Dáváme všechno najednou, i zelí). Vznikne řídké těsto, které po vykynutí rozprostřeme na plech s pečícím papírem, dáme péct. Připravíme si olej smíchaný s několika rozdrcenými stroužky česneku a touto směsí potřeme zelňák až když začne růžovět, těsně před dopečením - ne dříve, aby česnek nezhořkl. Pekla jsem na 180°C na horkovzduch do růžova.


Autor:Betyyna - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:15.9.2010
Shlédnutí:1484x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.