Hovězí ragú se zeleninou z pomalého hrnce

na pánvičce orestujeme nakrájenou cibulku, kdo má rád přidá kousek slaniny, přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a okořeněné tak jak má kdo rád a krátce orestujeme, aby se maso zatáhlo. Směs dáme do pomalého hrnce, podlijeme vlažnou vodou tak aby byla do poloviny masa, více ne, musí se udělat sosík, ale ne tolik jako omáčka či guláš, přidáme trošku sojové omáčky (já používám Tamari) a dáme pomalit. V polovině pomalení přidáme zeleninovou směs jakou máme k masu rádi, já jsem použila mraženou směs hrášek-mrkev-kukuřice, nechala jsem ji volně na lince rozmrazit, vše promícháme a necháme pomalit dál. Půl hodinky před koncem trošku zahustíme, případně dochutíme a necháme dodělat. Celkově jsem pomalila na low 6 hodin, masíčko bylo krásně křehoučké.
Podáváme s čímkoliv máme rádi, brambory, rýže, těstoviny. Já jsem podávala s mačkanými brambory - brambory uvaříme hodně doměkka, slijeme, přidáme lžičku másla a šťouchadlem na brambory rozmačkáme, ale tak aby zůstaly kousky, ne na úplnou kaši a lžící poté dáváme na talíř k jídlu.

Všem moc chutnalo, což jsem ráda :)


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:26.6.2010
Shlédnutí:2299x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:
Datum porízení:2010:06:26 18:06:29 Clona:
Ohnisková vzdálenost: ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.