Ražniči z pomalého hrnce

Dělala jsem z tří druhů masa, od každého vždy kousek, křehčího hovězího masa (roštěná, falešná svíčková), vepřové pečeně a kuřecích prsou.
Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky a okořeníme (u mě sůl a mletý pepř), dáme na dno pomalého hrnce, poklademe troškou slaniny na opékání. Vepřové maso nakrájíme na větší kousky než hovězí a okořeníme (u mě směs koření formagio od antonína) a dáme jako další vrstvu do pomalého hrnce, opět poklademe troškou slaniny na opékání. Kuřecí prsa nakrájíme na ještě větší kousky a okořeníme (u mě směs koření fajitas), opět poklademe troškou slaniny na opékání. Zasypeme cibulí, kterou jsem nakrájela na čtvrtiny a trochu rozdělila, na ní dáme větší kusy zelené papriky, pokapeme troškou bílého vína a dáme pomalit. Pomalila jsem 4 hodiny na high a všechno maso bylo úžasně křehoučké ale nerozpadlo se, díky různým velikostem kousků dle druhu masa. Poté směs promícháme dohromady a podáváme, nebo kdo má rád může ještě dogrilovat.

Podávala jsem s domácími tzatziki a kdo chtěl tak přikusoval kousek chlebíku co jsem pekla včera. Byla to úžasná kombinace, voňavé a výborné.

Domácí tzatziky je jednoduché, lehké a výborné jako příloha k masu nebo ho dávám do pita chleba s gyrosem. Já tzatziki dělám takto: 1 salátová okurka, 1 zakysaná smetana nebo 1 bílý jogurt+trošku citronové šťávy, směs koření na tzatziky (prodává se běžně v obchodech). Salátovou okurku oloupeme a najemno nastrouháme, osolíme špetkou soli a necháme 10 minut odležet, aby okurka pustila vodu. Poté scedíme a vymačkáme co nejvíce vody. V misce smícháme vymačkanou okurku, zakysanku a směs koření a hotové tzatziki dáme pořádně vychladit do lednice.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:11.6.2010
Shlédnutí:2809x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:
Datum porízení:2010:06:11 12:42:58 Clona:
Ohnisková vzdálenost: ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.