Tiramisu

Recept: 3 žloutky ušleháme se 3 lžícemi krupicového cukru. Pak již jen ručně a bez zbytečně dlouhého promíchávání metličkou vmícháme 250g mascarpone. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Uvaříme si šálek silné instantní kávy, do ní přidáme panáka Amaretta, nebo jiného mandlového likéru. Trochu přisladíme. Cukrářské piškoty (podlouhlé) namáčíme v kávě jen tak dlouho, aby se nerozmočily. Jsou různé, tak se doba namočení liší od druhu. Skládáme je vedle sebe do misky, na to navrstvíme vrstvu krému, pak zase namočené piškoty, krém.... Ukončíme krémem, který posypeme kakaem a necháme v lednici minimálně 2 hodiny ztuhnout. Lepší je přes noc. Tiramisu můžeme připravovat jak v misce, tak i ve sklenkách, v obojím vypadá pěkně. A důležitá poznámka na závěr, jelikož se tento desert dělá ze syrových vajec, používejte pouze vejce z ověřených zdrojů. Je to teda božská mňamka:-))


Autor:Ivča69 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:8.6.2010
Shlédnutí:1363x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-TZ5 Expozice:10/300
Datum porízení:2010:06:08 20:53:34 Clona:f/3.3
Ohnisková vzdálenost:47/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.