Recept: 3 žloutky ušleháme se 3 lžícemi krupicového cukru. Pak již jen ručně a bez zbytečně dlouhého promíchávání metličkou vmícháme 250g mascarpone. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Uvaříme si šálek silné instantní kávy, do ní přidáme panáka Amaretta, nebo jiného mandlového likéru. Trochu přisladíme. Cukrářské piškoty (podlouhlé) namáčíme v kávě jen tak dlouho, aby se nerozmočily. Jsou různé, tak se doba namočení liší od druhu. Skládáme je vedle sebe do misky, na to navrstvíme vrstvu krému, pak zase namočené piškoty, krém.... Ukončíme krémem, který posypeme kakaem a necháme v lednici minimálně 2 hodiny ztuhnout. Lepší je přes noc. Tiramisu můžeme připravovat jak v misce, tak i ve sklenkách, v obojím vypadá pěkně. A důležitá poznámka na závěr, jelikož se tento desert dělá ze syrových vajec, používejte pouze vejce z ověřených zdrojů. Je to teda božská mňamka:-))
Autor: | Ivča69 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 8.6.2010 | ||
Shlédnutí: | 1363x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty | ||
Fotoaparát: | DMC-TZ5 | Expozice: | 10/300 |
Datum porízení: | 2010:06:08 20:53:34 | Clona: | f/3.3 |
Ohnisková vzdálenost: | 47/10 | ISO: | 100 |