ořechový medovník

původně jsem jen konrolovala jak se rozležává, ale neodolala jsem :-) recept ze stránek www.medovniky.cz Ingredience na těsto: - 20 dkg cukru krupice - 20 dkg másla nebo Hery - 2 celá vejce - 2 polévkové lžíce medu - 2 polévkové lžícemléka - 2 lžičky sody - 50 dkg hladké mouky Ingredience na krém: - 1,5 hrnku mléka - 1,5 polévkové lžíce hladké mouky - 1,5 polévkové lžíce solamylu - 1 vanilka - 8 dkg krupice cukru - 20 dkg másla - vše uvaříme, do studeného krému zašleháme 20 dkg másla Ingredience na polevu - 30 dkg nahrubo nasekaných ořechů - 8 dkg cukru krupice - 3 polévkové lžíce medu - 12 dkg másla Pracovní postup - těsto Cukr, tuk, med a mléko rozpustíme v horké vodní lázni do úplného rozpuštění. Poté vmícháme 2 celá vejce (pozor, aby se vejce neuvařila – směs nesmí být příliš horká). Po zchladnutí přidáme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto. Hmotu rozdělíme na 2 stejné porce a vyválíme z nich placky, které dáme (každou zvlášť) na pečící plechy. Jeden z nich můžeme dát ihned do vyhřáté trouby (na cca 180° C) a pečeme cca 15-20 minut. Pozor na druh trouby ! (horkovzdušná cca ± 7 minut.) Příprava krému pro slepování jednotlivých plátů, placek Všechny suroviny (mimo tuk) společně svaříme a po vychladnutí vmícháme tuk-máslo. Jednu placku vychladlého medovníku pokapeme rumem (či jiným alkoholem nebo likérem), pomažeme krémem a slepíme společně s druhou upečenou plackou medovníku tak, aby ořechová poleva byla nahoře. Nejlepší je nechat medovník uležet zabalený v alobalu a v chladu. Druhou placku potřeme polevou-směsí, kterou si připravíme z těchto surovin: Všechny suroviny společně smícháme a na pánvi osmažíme. Horkou řídkou směs rozetřeme na placku těsta (pokud možno ihned, protože hmota rychle tuhne) a dáme upéct, opět na cca 15-20 min. nechAt uležet zakryté alobalem aspon dva tři dni -jestli to dokážete :-)


Autor:aja-andrejka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:20.5.2010
Shlédnutí:2965x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-FS6 Expozice:10/300
Datum porízení:2010:05:20 00:01:40 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:55/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.