Višňová Charlotte

Roláda: 3 celá vejce, 3 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky jedlé sody. Do mixéru dáme vejce s cukrem a necháme pořádně vyšlehat do husté pěny, přidáme olej a postupně mouku smíchanou s jedlou sodou. Řídké těsto vylijeme na plech s teflonovou pečící podložkou či pečícím papírem, roztáhneme do obdelníku a dáme upéct do rozpálené trouby na 220 stupňů na 5 minut. Upečené těsto vyndáme, poprášíme troškou mouky a vrchní stranou položíme na čistou utěrku, sundáme pečící podložku či papír, těsto potřeme višňovou marmeládou a zamotáme do pevné roládky, zamotáme do utěrky pevně a necháme vychladnout. Krém: 2x 150ml višnový jogurt, 1x 200ml zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr, 1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker, 2x šlehačka + ztužovač šlehačky, kompotované vypeckované višně nebo višňová marmeláda s kousky višní. Šlehačky vyšleháme se ztužovači. V misce smícháme jogurty se zakysanou smetanou a cukrem, pokud použijeme marmeládu místo višní tak jí přimícháme. Želatinový ztužovač připravíme dle návodu a promícháme dle návodu s připravenou jogurtovou směsí. Přimícháme ztužené šlehačky a pokud používáme višně tak i ty a vše pořádně promícháme. Charlotta: Roládu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm. Kulatou misku vyložíme potravinovou folií a poklademe dno a boky plátky rolády až po okraj misky. Naplníme připraveným krémem a ze zbytku rolády poklademe vršek (budoucí dno), pokud nám již roláda nezbyla tak můžeme použít piškoty. Pořádně přimáčkneme a dáme chladit do lednice. Na vychlazené dáme talíř, celé otočíme a misku s potravinovou folií sundáme..... Je lehoučká a výborná :) příprava mi trvala 20 minut.


Autor:Tallu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:19.5.2010
Shlédnutí:1644x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:
Datum porízení:2010:05:19 18:26:47 Clona:
Ohnisková vzdálenost: ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.