Třeboňská rybí polévka

RECEPT: (4-5 porcí) Na másle s trochou oleje necháme zpěnit 1 drobně pokrájenou střední cibuli. Když začne lehce zlátnout, přidáme na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Zeleninu zlehka osmažíme, poté podlijeme troškou vody a vmícháme 1 rajský protlak (cca 120-140g). Zlehka zaprášíme kořením kari, osolíme a zalijeme vodou do cca 3/4 hrnce. Necháme vařit. V druhém hrnku uvaříme v lehce osolené vodě 200g kvalitního rybího file. Když je měkké, tak vývar zcedíme k vařící se kořenové zelenině, rybí filé rozmačkáme na menší kousky či drť a také přidáme do polévky. Lehce zahustíme jíškou. Po ukončení varu vlijeme kelímek smetany ke šlehání, dosolíme a dochutíme podravkou. Před podáváním posypeme nakrájenou petželkou. Servíruje se s kostičkami opečené housky. Je opravdu vynikající, zkuste.


Autor:Ivča69 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:2.5.2010
Shlédnutí:2308x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-TZ5 Expozice:10/300
Datum porízení:2010:05:01 12:06:48 Clona:f/4.2
Ohnisková vzdálenost:80/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.