Na piškot: 4 vejce, 15 dkg moučkového cukru, 1/2 dcl oleje, 1 dcl teplé vody, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva Na krém: 1/2 kg jahod, 1 vanilkový pudink, 25 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru POSTUP PŘÍPRAVY Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme péci na vymazaný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Po upečení necháme piškot vychladnout a připravýme si krém. Jahody rozmixujeme, promícháme s vanilkovým pudinkem a uvaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs. Když je piškot vychladlý potřeme jej krémem. Polijeme buď čokoládovou polevou nebo poklademe jahodama a zalejeme želatinou - fantazii se meze nekladou!!!
Autor: | mivi - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 25.4.2010 | ||
Shlédnutí: | 1608x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Dorty | ||
Fotoaparát: | DMC-LS3 | Expozice: | 10/300 |
Datum porízení: | 2010:04:24 09:47:47 | Clona: | f/3.9 |
Ohnisková vzdálenost: | 109/10 | ISO: | 100 |