Perníkové muffinky

Z poloviny podle níže uvedeného receptu, do každé jsem dala kompotovanou jahodu: 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 100 g hladké mouky, 100 ml oleje, 1 vanilkový cukr, 0,15 l mléka (teplého), sníh za 4 vajec, 1 kypřící prášek do perníku, 1 lžička kakaa, kůra z jednoho citronu. Postup přípravy: Olej smícháme s cukrem, přiléváme mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhanou kůru z citronu a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Část těsta smícháme s kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme bábovku z formy a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.


Autor:modrina - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:12.3.2010
Shlédnutí:635x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-FX8 Expozice:10/200
Datum porízení:2010:03:12 13:37:58 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.