Bezlepkový kynutý strouhanec

1000g brambor.....150ml mléka...42g droždí (já dala sušené s ptáčkem,celý sáček)...70g sádla..mletý pepř,sůl..drcený kmín..80g hl.mouky Jizerky...3 stroužky česneku Brambory oloupat a nastrouhat najemno.Vymačkat z nich vodu,přilijeme mléko a přidáme droždí.Vše osolit,opepřit,okmínovat,a přisypat hladkou mouku.Nakonec přidat prolisovaný česnek a dobře promíchat.Vzniklé těsto,husté asi jako na lívance,vymazat rovný plech nebo plech na mufiny sádlem,nandat těsto a nechat kynout na teplém místě asi 35minut.Píct na 200C přibližně 25-30minut .....V polovině pečení potřít povrch těsta zbylým sádlem a pak dopéci do zlatova....podává se teplý nebo studený...můžete přidat kousek salámu jakéhokoliv co kdo má rád a nebo může být i bze něj.


Autor:sonetaj - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:8.3.2010
Shlédnutí:1324x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A430 Expozice:1/60
Datum porízení:2010:03:08 17:51:19 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:5400/1000 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.