zákusek jako TIRAMISU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY cukrářské piškoty (3 bal.) , 2 x šlehačka na šlehání 33%, 2 x zakysaná smetana,tvaroh, silná káva, cukr, troška Cinzana, kakao POSTUP PŘÍPRAVY Uvaříme si silnou kávu, necháme jí vychladnout. Mezitím než káva vychladne ušleháme si dvě šlehačky tvaroh a zakysané smetany - vyšleháme, osladíme a kápneme trošku Cinzana a přidáme šlehačku. Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek Cinzana a v této koupeli máčíme cukrářské. Namočené piškoty pak dáváme do nějaké formy, nebo na mísu pěkně vedle sebe. Na piškoty pak dáváme první vrstvu bílé šlehačkové hmoty. Opět piškoty namočené v kávě a zase vrstva bílé hmoty. Když máme dezert pěkně hotový šoupneme to do lednice. Po několika hodinách, nebo ještě lépe přes noc necháme Tiramisu "pracovat" a než budeme dávat dobrotu na stůl, posypeme přes sítko obyčejným kakaem. Recept je opravdu jednoduchý, rychlý a výsledek stojí za to!


Autor:Tapi - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:6.3.2010
Shlédnutí:1831x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A520 Expozice:1/15
Datum porízení:2010:03:06 11:18:02 Clona:f/3.5
Ohnisková vzdálenost:186/32 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.