1402. Křehký rýžový chlebík

Recept vychází z knížky Dana Leparda: Dan Lepard: The Handmade Loaf , ale je upraven. Nádherně křehký, nadýchaný. Výborný je opečený a doporučuju spíš s nějakou neutrální nebo sladčí přílohou



180g syrovátky nebo mléka (já davala sójovou syrovátku nebo rýžové mléko)
2 lžíce medu
1 lžíce másla
150g vařené rýže (i celozrnné, klidně rozvařené)
150g bílé mouky
150g celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
5g čerstvého droždí
1 lžička soli

Pekla jsem ve skleněné chlebíčkové formě 25min 210°C s párou, 15min 190°C bez páry a pak ještě 10min vyndané z formy

Recept zde


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:1.3.2010
Shlédnutí:885x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:NIKON D70s Expozice:150/10
Datum porízení:2010:03:01 20:50:26 Clona:f/22.0
Ohnisková vzdálenost:1050/10 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.