Dort Karamel

Spodní korpus - 3 vejce,150 gr cukru, 150 gr polohrubé mouky, 1 dcl oleje, 1/2 prášku do pečiva- žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme 3 PL horké vody, pak vmícháme sníh z bílků, mouku s práškem do pečiva a olej.Pečeme v kruhové formě, na 180 st.C- asi 25-30 minut.Mezitím si připravíme čokoládový / kakaový/ krém- 3dcl mléka, jeden pudink.kakaový prášek uvaříme na hustou kaši, vmícháme 50 gr čokolády na vaření, rozmícháme v horkém pudinku a necháme vychladit, zatím si vyšleháme 150gr másla a 100 gr ml.cukru, přidáme 1PL kakaa, a vychladlý pudink po částech přišleháváme.Krém rozdělíme na poloviny a do vychladlého prořízlého korpusu jednu polovinu krému natřeme, přiklopíme druhou částí korpusu a dáme chladit.Uvaříme si karamel podle postupu/ Světluška V kastrolku rozpustíme 125 g másla a přidáme 1-2 salka - mícháme do zhoustnutí. Pak odstavíme a přimícháme 100g loupaných mandlí. Karamelovou vrstvu naneseme na zchladlý korpus.Na karamelovou vrstvu dáme druhou polovinu čokoládového krému a polijeme čokoládou.Necháme vychladit zdobíme dle své fantazie


Autor:hekute - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:27.2.2010
Shlédnutí:1204x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DSC-P73 Expozice:10/800
Datum porízení:2010:02:27 16:56:02 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:60/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.