1401. Obrovský bramborový chléb

To byl snad největší chleba, který jsme pekli... To těsto prostě nabylo a vůběc nešlo splasknout. A to je normálně jen z 500g mouky... Recept jsem si upravila z knihy Handmade Loaf od Dana Leparda: 250g aktivního kvásku (hydratace 80%, tj. cca 140g mouky a 110g vody) 300g vody 1 lžíce medu 75g syrových jemně strouhaných brambor (pokud máte ověřený zdroj, tak klidně neloupaných) 500g mouky (já dávala 250g pšeničné celozrnné jemné a 250g bílé "strong" z Tesca) 1 lžička soli. Přiznám, že jsem zadělávala ručně: smíchat bez soli, 30min autolýza, pak roztáhnout, posypat solí, minutku technikou French Fold nebo zde zpracovat, 30min odpočívat, přeložit do obálky (Stretch and Fold), pak zase 30min odpočívat a "SaF" (toto celkem 4x) a nechat ještě 1-2hod kynout až je těsto plné bublin. Pak přendat do ošatky (doporučuju velikost tak 1,5kg) a nechat 3-4hod kynout. Péct 15min 230°C s párou a 45min 200-180°C bez páry. Recept zde


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:21.2.2010
Shlédnutí:960x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-LS80 Expozice:10/250
Datum porízení:2010:02:21 11:01:01 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:55/10 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.