Kvasok - priprava na pecenie celokváskového chleba

Z pohára(IKEA, objem 1,5 litra)som odobrala väčšinu kvásku - asi pol toho pohára, pridala 8 lyžíc chlebovej tmavej ražnej múky a vody toľko, aby po vymiešaní bola konzistencia hustej kaše. Zvyšok - asi 3 lyžice kvásku doplnené 4 lyžicami múky a voda - rovnako konzistencia hustej kaše. Cca po hodine v kuchyni (kvások v miske určený do chleba bol chvíľu na radiátore) je kvások nakysnutý. Ten z misky putuje do DP aj s ostatnými surovinami na kváskový chlieb, ten v pohári putuje do chladničky, vrchnák len zľahka priložený, aby vzduch mohol prejsť. Kŕmený (ak nepečiem) obdeň.


Autor:LuckyL - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:5.2.2010
Shlédnutí:683x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.