Smetanový tunel DIA verze

Těsto: 4 vejce, 4PL polohrubé mouky, 1PL cukru krupice + 2PL sladidla Klára 3*sladší, 2PL oleje, 2PL horké vody, špetka soli
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr se sladidlem, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané pěny. Potom ručně lehce vmícháme po lžících polohrubou mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do vyhřáté trouby na 180st. a pečeme asi 12 minut.
Krém- 1 šlehačka v prášku DrOetker, 150 ml mléka, sladidlo dle chuti - ušlehat podle návodu do tuha. Přímíchat zakysanou smetanu, trochu citronového DIA sirupu a Citronky. Podle návodu připravit želatinový ztužovač DrOetker, přidat do něj trochu hmoty, rozšlehat a přidat k ostatní hmotě. Dobře prošlehat.
Z roládového plátu ukrojíme kus aby jsme vyložili formu na srnčí hřbet(vyložila jsem folii). Nalijeme polovinu hmoty, položíme banán a piškoty a zalijeme druhou polovinou. Nahoru položíme plát piškotu jako dno. Přikryjeme folii a dáme do druhého dne ztuhnout do lednice.


Autor:ben3 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:31.1.2010
Shlédnutí:934x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.