křehký jablkový koláč

Těsto: 600 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 1 vejce, 250 g Hery, 50 g zakysané smetany nebo mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, trochu citronové kůry. Zpracovat na vále, rozkrojit na půlku. Náplň: 1 kg nahrubo strouhaných jablek (dala jsem zavařené), 1 vanilkový cukr, trochu skořice a citronové kůry, možno přisladit. Náplň promíchat v misce. Na plech vyválet jeden plát těsta, pokrýt náplní, zakrýt druhým plátem, potřít žloutkem a vidličkou udělat rýhy. Péct na 200°C.


Autor:Ivanaw - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:30.1.2010
Shlédnutí:6159x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DC X720 Expozice:1/40
Datum porízení:2010:01:30 19:22:06 Clona:f/2.7
Ohnisková vzdálenost:62/10 ISO:160

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.