1404. Chlebík "1-2-3"

Když už je kvásek, tak ať pracuje - a sám! Tohle je podle jednoduché formulky: 1 aktivního kvásku - 2 díly vody - 3 díly mouky (nějaký mix, já dávala 1/3 silné bílé, 1/3 pšeničné celozrnné a 1/3 žitné chebové). Poměry jsou míněny hmotnostně. Do toho na 500g mouky 1-2 lžičky soli. Je to jen základní verze a ve variacích se meze nekladou. Těsto má 70% hydrataci, takže lepivější. V pekárně jsem je jen zamíchala. Pak během kynutí v míse cca 3 přeložila po 45 minutách. A pak dala přes noc do lednice. Ráno přendala do skleněné Simaxky, nechala 2hoďky kynout, přikryté dala do studené trouby a pekla 1hod nastavené na 240°C. Bez hlídání. Jo, a ten vlevo byl před pečením naříznutý a ten vpravo jsem naříznout zapomněla. Ale i pro zpracování těsta a a pečení je víc variant. Zkusím postupně vyzkoušet a napsat nějaký přehled.

Odkaz na původní recept od Florence Makanai: www.makanaibio.com
Podrobný postup v češtině zde


Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:25.1.2010
Shlédnutí:1885x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-LS80 Expozice:10/500
Datum porízení:2010:01:25 12:06:48 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:55/10 ISO:800

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.