Pařížské piškotky

Recept: 250g změklého másla, 250g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250g vajec i se skořápkou, 250g hladké mouky + 2 polévkové lžíce navíc. Máslo vyšleháme s cukrem, pak pomalu přidáváme vejce (vážíme se skořápkou, přidáváme samozřejmě bez :-))))Do této hmoty vmícháme mouku. Těsto naplníme do pytlíku a na pečící papír děláme malé bobečky velikosti cca 2 lískových oříšků, po prvním plechu uvidíte samy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě cca 180°C. Pekla jsem na horkovzduch. Nejdříve do dvířek trouby vložíme měchačku, aby nebyla úplně dovřená, až se hromádky rozlijou a ztratí lesk, dvířka zavřeme a dopečeme. Je to už jen chvilička. Spojujeme vždy dva k sobě máslovo-rumovým krémem a nakonec postříkáme čokoládou. Jsou moc dobré.


Autor:Ivča69 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:12.12.2009
Shlédnutí:1798x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-TZ5 Expozice:10/300
Datum porízení:2009:12:12 15:29:43 Clona:f/3.3
Ohnisková vzdálenost:47/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.