Štědrák

500 g polohrubé mouky, 1 žloutek, trochu soli, 70 g moučkového cukru, 80 g másla, 20 g droždí, 3 dl mléka, 1 vejce na potření; Ořechová náplň: 120 g ořechů, 100 g moučkového cukru, voda, vanilkový cukr; Maková náplň: 120 g máku, 100 g moučkového cukru, mletá skořice, voda; Povidlová náplň: 150 g švestkových povidel, voda, 40 g moučkového cukru, mletá skořice, malinová šťáva, 1 PL rumu; Tvarohová náplň: 150 g tvarohu, 1 PL moučkového cukru, vanilkový cukr, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 vejce, 1 PL hrubé mouky. Příprava: Připravíme dost husté kynuté těsto. Když dobře vykyne, rozdělíme ho na pět dílů a každý díl samostatně vyválíme na tenko. Jeden díl přeložíme na vymaštěný plech, natřeme ořechovou náplní, přikryjeme druhým dílem těsta, potřeme makovou náplní, přiložíme třetí díl těsta, natřeme ho povidlovou náplní a přikryjeme čtvrtým dílem těsta, který natřeme tvarohovou náplní. Nakonec náplň zakryjeme mřížkami z těsta, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a ve vyhřáté troubě upečeme. Krájíme až zcela vychladlý.


Autor:mivi - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:4.12.2009
Shlédnutí:3127x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-LS3 Expozice:10/300
Datum porízení:2009:12:04 07:34:44 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.