Strakonický štrůdl, rychlá verze na celý plech.

Chci se s vámi podělit o super recept na štrůdl, který se dědí z generace na generaci v rodině mého nevlastního otce. Je fakt super. 250g másla (může být půl na půl s Herou), 250g měkkého tvarohu a 250g mouky. Pozor důlezité: máslo musí být tuhé, vychlazené. Všechny suroviny si dáme na vál a máslo nožem posekáme a zapracujem do mouky, pak teprve přistoupíme k rychlému prohnětení rukama, ale moc to nepřeháníme, aby nám máslo nezměklo. V těstě musí zůstat hrudky tuku, ty nám pak způsobí jemné listování těsta při pečení. Dále pak postupujeme jako pří klasickém jablečném štrůdlu. Já dělám tuhle rychlou variantu na plech, kdy se ze dvou třetin těsta vyválí plát, ten se přenese na plech, poklade se nádivkou jako na štrůdl a ze zbylého těsta se udělají mřížky. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.


Autor:mašule1 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:21.10.2009
Shlédnutí:2889x
Body:9.90
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:FE210,X775 Expozice:1/30
Datum porízení:2009:10:20 15:00:30 Clona:f/3.1
Ohnisková vzdálenost:630/100 ISO:125

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.